Retail duplacsavar a munkaerőhiány kezelésében

A szakképzett munkaerő megszerzése és megtartása komoly anyagi terheket jelent. Váltson ki informatikai fejlesztéssel olyan folyamatokat, amelyek nem igényelnek szaktudást, kollégái koncentráljanak a vevők magasabb szintű kiszolgálásával, racionalizáljon ipari mintára!

A szakképzett munkaerő hiánya komoly fejfájást okoz a retail szektorban is. A munkabér jelentette többletteher, a folyamatos képzések, ellenőrzések mind-mind olyan kiadást jelentenek, melyek elvonják a fejlesztések elől a forrásokat. Fejleszteni márpedig kell, mert nem csak az marad le aki megáll, hanem az is, aki lassabban halad.

A Szintézis ZRt. Pricer elektronikus polccímke + önkiszolgáló kassza megoldása együtt hatékonyan, több fronton képes csökkenteni a munkaerőhiány okozta nehézségeket.

Nemzetközi retail felmérések szerint a vásárlók több mint 50 %-a a hosszú kasszazónában töltött várakozást nevezi meg a legnagyobb problémának. Mit lehet ez ellen tenni? Vezessen be önkiszolgáló kasszát! A Szintézis ZRt. volt az első magyar tulajdonú informatikai cég, aki önálló automata kassza megoldást engedélyeztetett és az engedélyeztetést követően 3 hónapon belül éles üzembe is állította első pilot rendszerét 4 önkiszolgáló pénztárgéppel a Príma áruházláncban.

Az azóta eltelt időszakban folyamatos a bevezetés, az érintett kereskedelmi egységek eladási és elégedettségi statisztikái erősödtek, igazolták a nemzetközi tapasztalatokat. Az önkiszolgáló kasszák növelik a kasszazónák áteresztő képességét, erősítik a törzsvásárlói lojalitást, valamint elősegítik a meglévő munkaerő jobb kihasználását.

A retail folyamatok automatizálásának másik úttörő megoldása a Pricer elektronikus polccímke rendszer. Az imént említett nemzetközi retail felmérés „mit nem szeretünk” listáján 15 % jelezte, hogy zavarja őket a termékek nehéz megtalálhatósága és a hiányzó vagy nem egyértelmű árcímkék problémája. Vezessen be Pricer elektronikus polccímkéket! A Pricer egyedülálló háromszögezésen alapuló technológiája képes a vásárlóknak térképen megmutatni az egyes termékek bolton belüli helyét, melyet vagy saját mobiltelefonjukon vagy a kihelyezett kioszkokon keresztül érhetnek el. A Pricer-rel könnyebb az árazás, hiszen egy gombnyomással óránként akár 100ezer termék ára frissíthető emberi közreműködés nélkül. A digitális kijelzők jól láthatók, akár figyelemfelkeltő akciós „villogással” hívhatják fel magukra a figyelmet, vagy click & collect rendszer is kialakítható segítségükkel!

Az önkiszolgáló kasszák és a Pricer elektronikus polccímkék mérhető megtérülő befektetést jelentenek, melyek túlmutatnak az emberi erőforrás problémáinak csökkentésén. Optimalizálnak, gyorsítják a vásárlói folyamatokat, növelik a kereskedelmi forgalmat és az ügyféllojalitást.

Oldja meg a leggyakoribb vásárlói problémák 70 %-át, fektessen a kereskedelmi folyamatok automatizálásába, hogy kollégái a vásárlók magasabb kiszolgálására koncentrálhassanak!